Sunčev sistem Galaksija Meteori Asteroidi Verovanja Zanimljivosti
Rečnik Vesti Arhiva Linkovi Download Kontakt

Zovem se Jovica i rođen sam 1974. godine u Loznici. Sada živim u Šapcu. Kompjuterima se bavim još iz srednjoškolskih dana, više teorijski i iz knjiga i na legendarnim Spectrum i Commodore. U početku interesovanja za kompjutere sve me je zanimalo, kasnije, za sve se nema vremena ni tehničkih mogućnosti. Na kraju je selekcija uradila svoje i glavna interesovanja i zanimanja oko kompjutera su mi grafička priprema i web dizajn. Web-om se bavim u kućnoj režiji, valjda tako sve i počinje, kao webmaster sajta Astrosvet, sa namerom da mi to postane i drugo zanimanje, a jednog dana, ko zna... Grafikom se počinjem baviti 1998. godine kada sam nabavio iole jaču mašinu koja može gurati takve poslove. U pitanju je bilo odrađivanje manjih poslova, dok se nisam po tom pitanju i zaposlio u štampariji. U julu 2006. godine stičem zvanje ekonomista poslovne informatike na Višoj školi za menadžment iz Zaječara.

Kao i većinu webmastera u Srbiji i mene vodi kompjuterski entuzijazam i jaka volja, daleko od toga da se od ovoga može živeti kod nas. Ipak postoji nada da će i kod nas obratiti više pažnju na kompjutersku tehniku, a kad si već u poslu, lakše je za probijanje na tržištu.

Astrosvet postoji od 1999. godine. Promenilo se dosta na izgledu i tehnici, a sve je stvar iskustva i trendova na web tržištu. Nisam toliko moćan pa da nekoliko puta godišnje menjam grafički izgled sajta, ali je po meni bitniji sadržaj koji će brzo stići do korisnika i koji je na srpskom jeziku. Sadržaj koji dotiče većinu astronomskih tema, događaja i pojava.

Ovom prilikom bih se zahvalio svim saradnicima koji su se prihvatili posla da učestvuju u izradi ovog sajta.

Želja mi je da održim sadašnji trend i način rada i da ga usavršavam u skladu sa svetskim trendom. Vreme i korisnici su ispred mene i oni će suditi da li sam uspeo u nameri.

Zaposlen sam u Policijskoj Upravi Šabac kao forenzičar u kompjuterskoj laboratoriji.

Jovica